Home      Articles      About Us      Contact Us      


 

SourceCode.

HimArticles.com

Free Source Code on ASP, Visual Basic,

C++, Java Script, Java

Our mission is to provide High Quality material

 

Source Code
Navigation

ASP

C++

Visual Basic

Java

Java Script


 

 
 

Additional Resources

Projects

Visual Basic
▪  C++
 

 

Certification Question Papers


Windows 2000 EXAM - 70-215
.........


Installing, Configuring, and Administering Microsoft Windows 2000 Server


1) You are an administrator of your company's network. You want to perform routine upgrades on your Windows 2000 Server computer. You use your non-administrator user account in the domain to log on to the server. You want to update all of the critical system files and patched on the server in the shortest possible time. What should you do?

A) Run Windows Update. 
B) Run System File Checker. 
C) Log on as an Administrator and run Windows Update. 
D) Log on as an Administrator and run System File Checker. 

Answer : C

2) You are the network administrator for your company. The company has numerous branch offices, and each office uses Internet Connecting Sharing to connect to the Internet. A new employee named David Johnson is configuring a Windows 2000 Server computer as a file server. When David uses Windows update for the first time and select Product Update, he receives an error message stating that access is denied. David needs to be able to update the file by using his account. What should you do?

A) Configure the settings for Internet Connecting Sharing to allow POP3 access. 
B) Configure the settings for Internet Connecting Sharing to allow SMTP access. 
C) Give David's user account administrator privileges on the Windows 2000 Server computer. 
D) Instruct David to log on as a domain administrator on the Windows 2000 Server computer. 

Answer : C

3) You install a second modem on a Windows 2000 Server computer configured with Routing and Remote Access. Dial-in users report that they are unable to connect to the server by using this new modem. What can you do to help find out the cause of the problem? (Choose Three.)

A) Use the Diagnostics tab in Phone and Modem Options in Control Panel to query the modem. 
B) Use device Manager to identify any port resource conflicts. 
C) Use the Routing and Remote Access snap-in to find out whether the ports for both modems are operational. 
D) From a command prompt, run the Net Config Server command. 
E) From a command prompt, run the Net Statistics command. 
F) Use Regedit32 to view the Error Control value in the HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\RemoteAccess Key. 

Answer : A,B,C

4) Your Windows 2000 Server computer uses a non-Plug and Play ISA modem configured to use IRQ 5. You add a PCI modem and restart the computer. Device Manager reports an IRQ conflict between the two modems. Both modem are trying to use IRQ 5. You want to resolve the problem. What should you do?

A) Use Device Manager to change the IRQ for the original modem to IRQ 9. 
B) Use Device Manager to change the IRQ for the original modem to IRQ 10. 
C) Edit the CMOS settings on the computer to reserve IRQ 5 for non-Plug and Play devices. 
D) Edit the CMOS settings on the computer to reserve IRQ 10 for non-Plug and Play devices. 

Answer : C

5) You are configuring a Windows 2000 Server computer as a Routing and Remote Access server for a Branch office. You discover that an incorrect driver was installed during the installation of the modem. You attempt to remove the modem by using Phone and Modem Options in Control Panel. After each attempt to remove the modem by using this method, the computer stops responding. You restart the computer again. You must install the correct driver for the modem as quickly as possible. What should you do?

A) Use the Add/Remove Hardware wizard to uninstall the modem. Restart the server. 
B) Shut down the server, then remove the modem card, and restart the server. Shut down the server again, insert the modem card, and restart the server. 
C) Delete all references to modems in the registry. 
D) Run the Modem troubleshooter and remove the modem when prompted. Restart the server. 

Answer : A

6) Your Windows 2000 Server computer includes an integrated 10-MB Ethernet adapter. You are replacing the integrated adapter with a new 100-MB Ethernet adapter. You install the new adapter in an available PCI slot. When you restart the computer, you receive error messages in the System log stating that the new adapter is missing or is not working. What should you do to resolve the problem?

A) Create a new hardware profile. 
B) Use Device Manager to remove the integrated 10-MB Ethernet adapter. 
C) Use Device Manager to disable the integrated 10-MB Ethernet adapter. 
D) Delete the device driver for the integrated 10-MB Ethernet adapter from the Systemroot\system32\Driver Cache folder. 

Answer: C

7) You are a member of the Enterprise Admins group at Trey Research. You create and share a printer named HPColorL2 on a Windows 2000 Server computer named pserver.treyresearch.local. You grant Print permission only to the Domain Local group named CompanySales. Later, you add a new child domain named london.treyresearch.local. Clair Hector is a member of the global group named LondonSales in the london.treyresearch.local domain. Clair reports that she is unable to send a print job to the HPColorL2 printer. You want all members of the LondonSales group to be able to print to the HPColorL2 printer. What should you do?

A) Add the LondonSales group to the CompanySales group. 
B) Add the CompanySales group to the LondonSales group. 
C) Change the CompanySales group to a universal group. 
D) Change the LondonSales group to a universal group. 

Answer : A

8) You are the network administrator of the litware.com domain. LitWare, Inc., has its main office in Dallas and branch office in New York, Phoenix, and Seattle. A Windows 2000 Server computer named web1.litware.com is running Internet Information Service (IIS). This computer is located in the same office. Web developers in Dallas, New York, Phoenix, and Seattle need to update each of the Web sites and virtual directories located on web1.litware.com. Different updates will be occurring simultaneously. You want to ensure that each developer can use Microsoft FrontPage to update the sites successfully and to manage content changes. What should you do?

A) Run the fpremadm command to install the server extensions for IIS on web1.litware.com. Configure the server extensions for each web site. 
B) Run the fpsrvadm command to install the server extensions for IIS on web1.litware.com. Configure the server extensions for each Web site. 
C) Install the server extensions for IIS on web1.litware.com by selecting Upgrade Extensions from All Tasks menu in IIS. Configure the server extensions for each Web site. 
D) Configure the server extensions for each Web site by selecting Configure Server Extensions from the All Tasks menu in IIS. Configure the server extensions to allow each developer update access for each Web site. 

Answer : D

9) You are the administrator of a Windows 2000 Server computer named Server1. You create a Distribute file system (Dfs) root named Public. You add a shared folder named Docs as a Dfs node under the root. The share permissions and NTFS permissions for Public and Docs are shown in the following table. Folder Share permissions NTFS permissions Public Everyone: Read Domain Admins: Full Control Everyone: Read Docs User: Read Domain Admins: Full Control Training: Full Control Domain Admins: Full Control A user named Maria is a member of the Users and Training user groups. When Maria attempts to save the file \\Server1\Public\Docs\memo.doc, she receives the following error message: "Access denied." You want Maria to be able to change and delete all files in the Docs folder. You do not want her to have more access than necessary. What should you do?

A) Add Maria to the Domain Admins group. 
B) Add Maria to the local Administrators group. 
C) Set the share permissions for the Public folder to grant Maria Full Control permission. 
D) Set the share permissions for the Docs folder to grant Maria Change permission. 
E) Set the NTFS permissions for the Public folder and is subobjects to grant Maria Modify permission. 
F) Set the NTFS permissions for the Docs folder and its subobjects to grant Maria Full Control permission. 

Answer : D

10) You are the administrator of a Windows 2000 Server computer. A folder named HR-Data on the system partition of the server is shared on the network as HR-Data. The owner of the HR-Data folder is Administrators. The share permissions and NTFS permissions are shown in the following table. Share permissions, NTFS permissions. Everyone: FuLL Control, Domain Admins: Read Katrin: Full Control Katrin creates a file in the HR-Data folder. She sets the NTFS permissions for the file to list only her self on the access control list, with Full Control permission. Katrin then leaves on vacation and cannot be contacted. Later, you discover that the file contains sensitive information and must be removed from the server as soon as possible. You want to delete the file without modifying any of the permissions of other files in the HR-Data folder. You want your actions to have the least possible impact on users who may be using other files in the HR-Data folder. You want to use the minimum amount of authority necessary to delete the file. What should you do?

A) Grant yourself Full Control permission for only the HR-Data folder and not its files and sub-objects.Delete the file. Then remove Full Control permission for the HR-Data folder. 
B) Take ownership of the HR-Data folder. When prompted, take ownership of existing files. Grant yourself Full Control permission for the file. Delete the file. 
C) Take ownership of the file. Grant yourself Modify permission for the file. Delete the file. 
D) Grant yourself Modify permission for the HR-Data folder and its sub-objects. Delete the file. Then remove Modify permission for the HR-Data folder. 

Answer :C

11) Your network uses TCP/IP as the only network protocol. Devices on the network are configured to use IP address from the private 10.0.0.0 range. All the client computers on the network runs Windows 2000 Professional. The network includes Windows 2000 Server computers and UNIX servers. User's print jobs are sent to shared printers on a Windows 2000 Server computer named PrintServ that directs the print jobs to print devices attached directly to the network. You have a high-capacity print device that is attached to one of the UNIX servers. The UNIX computer uses the LPR printing protocol, and it's IP address is 10.1.1.99. The name of the printer queue is GIANT. You want users to be able to connect to this printer from their computers. What should you do?

A) Install Microsoft Print Services for Unix on PrintServ. Create a network printer on users' computers, and specify that the printer URL is LPR://10.1.1.99/GIANT. 
B) Install Microsoft Print Services for Unix on users' Computers. Share this printer and connect to it from users' computers. 
C) Create a network printer on PrintServ, and specify that the printer name is \\10.1.1.99\GIANT.Share this printer and connect to it from users' computers. 
D) Create a local printer on PrintServ. Create a new TCP/IP port for an LPR server at address 10.1.1.99 with a queue name of GIANT. Share this printer and connect to it from users' computers. 

Answer : D

12) You are the administrator of a Windows 2000 Server network at Blue Sky Airlines. You configure a server named print10.marketing.blueskyairlines.local as a print server at the Los Angeles site. You create and share a variety of printers on the server for use by employees in the marketing.blueskyairlines.local domain. You want to review the configured properties of all of the shared printers on the print10.marketing.blueskyairlines.local server. You want to perform this review from a Windows 2000 Professional computer at the London site of Blue Sky Airlines. What should you do?

A) Use your Web browser to connect to print10.marketing.blueskyairlines.local/printers 
B) Use your Web browser to connect to http://print10.blueskyairlines.local/printers/. 
C) Run the net view \\print10 command. 
D) Run the net view \\print10.blueskyairlines.com command. 

Answer : A

13) You are the network administrator for your company. Mike Nash is a member of the Administration group, and Nate Sun is a member of the Intern group. Both groups are in the same domain. On the intranet server, the Administration group is placed in the Security group, and the Intern group is placed in the Nonsecurity group. The Security group is then granted Full Control permission for the Sales virtual directory. Nate needs to update new sales information that is located on the Sales virtual directory. What should you do so that Nate can perform this task?

A) Enable Anonymous access for the intranet server. 
B) Enable Anonymous access for the Sales virtual directory. 
C) Remove Nate from the Intern group. 
D) Make Nate a member of the Security group. 

Answer : D

14) Your network contains NetWare 4.0 Servers. You have successfully installed Client Service for NetWare on Windows 2000 Professional computers, and Gateway Service for NetWare on Windows 2000 Server Computers. You recently added a new Windows 2000 Server computer to the network and installed Gateway Service for NetWare on it. However, the server is unable to connect to any NetWare servers. What should you do on the new Windows 2000 Server computer to resolve this problem?

A) Enable NWLink NetBIOS. 
B) Configure the NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol to use the correct Ethernet frame type. 
C) Install RIP routing for IPX. 
D) Install the SAP Agent. 

Answer : B

15) You are the administrator of a Windows 2000 Server network that runs in mixed mode. You install a new Windows 2000 Server computer. You create and share a new HP LaserJet 4L printer. Your Windows 2000 Professional client computers can print to the new printer successfully. However, when users try to connect to the printer from Windows NT Workstation 4.0 client computers, they receive the dialog box shown in the exhibit. You want the printer driver to be installed automatically on the Windows NT Workstation computers. What should you do?

A) Copy the Windows NT 4.0 Printer Drivers to the Netlogon shared folders on all Windows NT Server 4.0 computers still configured as BDCs. 
B) Copy the Windows NT 4.0 printer drivers to the Netlogon shared folder on the PDC emulator 
C) Change the sharing options on the printer to install additional drivers for Windows NT 4.0 or Windows 2000. 
D) Copy the Windows NT 4.0 printer drivers to the Winnt\System32\printers\drivers folder on the Windows 2000 print server. 

Answer : C

16) You are the administrator of the Windows 2000 Server network shown in the exhibit. Users in the Research group and the Executive group have permission to access the Internet through a Windows 2000 Server computer running Microsoft Proxy Server. These users must enter their proxy server user names and passwords to connect to the proxy server, to the Internet, and to your local intranet server. The users who do not access the Internet do not have user accounts on the proxy server and, therefore, cannot connect to the intranet server. You want all users to be able to connect to the intranet server without entering a separate user name and password. What should you do?

A) Move the intranet server to the client segment of the network. 
B) Move the proxy server to the server segment of the network. 
C) Configure each client computer to bypass the proxy server for local addresses. 
D) Configure each client computer to use port 81 for the proxy server. 

Answer : C

17) You want to upgrade a Windows NT Server 4.0 computer named Server34 to Windows 2000 Server. Server34 is a member server in a Windows 2000 domain named marketing.fabrikam.local. The domain runs in native mode. You want to change the role of Server 34 from a member server to a domain controller in the same domain. What should you do? (Choose two.)

A) Reinstall Windows NT Server 4.0 on Server 34 in the same WINNT folder, and make Server 34 a BDC in the marketing domain. 
B) Use Server Manager on Server34 and promote Server34 to a PDC for the marketing domain. 
C) Upgrade Server34 to Windows 2000 Server. 
D) Run the Active Directory Installation wizard to make Server34 a domain controller in the marketing.fabrikam.local domain. 
E) Run the Active Directory Installation wizard to convert Server34 to a domain controller in the fabrikam.local domain. 

Answer : C,D

18) You are the administrator of a routed Windows 2000 network. The network includes 25 Windows 2000 Server computers. You want to install a new Windows 2000 Server computer as the first computer on a new routed segment. You configure the existing DHCP server with a scope that is valid for the new routed segment. During the installation of the new Windows 2000 Server, you specify that the server should obtain its IP address from an existing DHCP server. After you complete the installation, you open My Network Places. You see the new server but no other computers. You run the ipconfig command and find that the new server's assigned IP address is 169.254.1.200, with a 16-bit subnet mask and no default gateway address. You want to resolve the problem so that you can see other computers on the routed network. What can you do? (Choose two.)

A) Configure all of the routers to route BOOTP broadcast frames. 
B) Configure the default gateway to the TCP/IP properties of the new server. 
C) Add the IP address for the default gateway to the TCP/IP properties of the new server. 
D) Add a DHCP Relay Agent computer to the new routed segment. 
E) Add a WINS server to the new routed segment 

Answer :A,D

19) You are the administrator of a network that consists of a single Windows NT 4.0 domain. The network contains five Windows NT Server domain controllers and 1,000 Windows NT Workstation client computers. You want to install Windows 2000 Server on a new computer. You want the new computer to act as a domain controller in the existing domain. What should you do?

A) On the new computer, install Windows NT Server 4.0 and designate the computer as a BDC in the existing domain. Promote the computer to the PDC of the domain. Upgrade the computer to Windows 2000 Server. 
B) On the new computer, install Windows NT Server 4.0 and designate the computer as a PDC in a new domain that has the same NetBIOS name as the existing Windows NT domain. Upgrade the computer to Windows 2000 Server. Use Active Directory Sites and Services to force synchronization of the domain controllers. 
C) Shut down the PDC of the existing Windows NT domain from the network. On the new computer, install Windows 2000 Server, and then run the Active Directory Installation wizard to install Active Directory, specifying the same NetBIOS name for the Windows 2000 domain as the existing Windows NT domain. 
D) Shut down the PDC of the existing Windows NT domain from the network. On the new computer, install Windows 2000 Server, and then run the Active Directory Installation wizard to install Active Directory as a replica in the existing Windows NT domain. Promote the new computer to the PDC of the domain. Restart the Windows NT PDC on the network and demote it to a BDC 

Answer : A

20) You plan to install Windows 2000 Server on 10 new computers on your company's network. These servers will provide file and print services to departments within the company. The computers have identical hardware and will use the same software configuration. You plan to use a centralized copy of the Windows 2000 installation files, which are stored on an existing Windows 2000 Server computer. Which three actions should you take to install Windows 2000 Server on the new computer? (Choose three.)

A) Create a set of installation boot disks by using Makeboot.exe. 
B) Create an MS-DOS network boot disk. 
C) Create an Unattend.txt file by using Setup Manager.Create a UDF file that identifies the names of the new computers. 
D) Create a UDF file by using setup manager.Create an Unattend.txt file that identifies the names of the new computers. 
E) Begin the installation process by running the Winnt command with the /S, /U, and /udf switches. 
F) Begin the installation process by running Winnt32 command with the /s, /unattend, and /udf switches. 

Answer : B,C, E

21) You are the administrator of a network that consists of Windows 2000 Server computers and Windows 2000 Professional computers. You want to configure the deployment of the most recent Windows 2000 service pack so that users of the Windows 2000 Professional computers receive the service pack automatically when they log on to the domain. What should you do?

A) Create a Microsoft Windows installer package for the service pack. Configure RIS to use the package. 
B) Create a Microsoft Windows Installer package for the service pack. Configure the package in a Group Policy. 
C) Create a Microsoft Windows Installer package for the service pack. Configure the package in the Local Computer Policy. 
D) Place the service pack in a Distributed file system (Dfs). 

Answer : B

22) Your network consists of numerous domains within a LAN, plus remote location that is configured as another domain within the tree. Each domain contains several organizational units (OUs). The remote domain is connected to the main office network by a 56-Kbps connection, as shown in the exhibit. The remote location is running a previous service pack for Windows 2000, and the LAN is running the most recent service pack. You want to configure a Group Policy for the remote location so that users can repair a problem with a service pack system file. You also want to reduce the traffic on the LAN and ease administration of the Group Policies. You want to retain the domain administrator's access to the Group Policy configuration. What should you do?

A) Configure a Group Policy for each OU in the west.litware.com domain. Configure a service pack software package for each Group Policy. 
B) Configure a Group Policy for each OU in the litware.com domain. Configure a service pack software package for each Group Policy. 
C) Configure a Group Policy for the west.litware.com domain. Configure a service pack software package for the Group Policy. 
D) Configure a Group Policy for the litware.com domain. Configure a service pack software package for the Group Policy. 

Answer : C

23) You install and run a third-party 32-bit application named Application on your Windows 2000 Server computer. After several days the application stops responding. You open Task Manager and find that the CPU usage is at 100 percent. The normal range of CPU usages on the server is from 20 percent to 30 percent. You end the application. However, you see that the CPU on the server is still at 100 percent. Task Manager shows no other applications running. You then examine the Processes page in Task Manager and confirm that the Application.exe process is no longer running. You want to return the CPU usage to its normal range. What should you do?

A) Use Computer Management to stop and restart the Server service. 
B) Use Computer Management to stop and restart the Workstation service. 
C) Use Task Manager to end any related child processes. 
D) Use Task Manager to end and automatically restart the Explorer.exe process. 

Answer : C

24) You install a new multiple-process database application named Application on your Windows 2000 Server computer. Two days later, users begin to report that the new application has suddenly stopped responding to queries. You verify that the server is operation and decide that you need to restart the application. What should you do before you restart the application?

A) End the task named Application. 
B) End the Application.exe process. 
C) End the Application.exe process tree. 
D) End both the Explorer.exe process and the Application.exe process. 

Answer : C

25) Your Windows 2000 Server computer uses a SCSI adapter that is not included on the current Hardware Compatibility List (HCL). You install an updated driver for the SCSI adapter. When you start the computer, you receive the following STOP error: "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE." Which two procedures can you use to resolve the problem? (Choose two.)

A) Start the computer in safe mode. Reinstall the old driver for the SCSI adapter. 
B) Start the computer by using a Windows 2000 bootable floppy disk. Reinstall the old driver for the SCSI adapter. 
C) Start the computer by using the Windows 2000 Server CD-ROM. Perform an emergency repair.Reinstall the old driver for the SCSI adapter. 
D) Start the computer by using the Recovery Console. Run System File Checker. Restart the computer.Reinstall the old driver for the SCSI adapter. 
E) Start the computer by using the Recovery Console. Copy the old driver for the SCSI adapter to the system volume and to C:\NTbootdd.sys. Restart the computer.

Answer : C, E

 ? Copyright 2006  - SourceCode.HimArticles.com  -  All rights reserved SourceCode