Home      Articles      About Us      Contact Us      


 

SourceCode.

HimArticles.com

Free Source Code on ASP, Visual Basic,

C++, Java Script, Java

Our mission is to provide High Quality material

 

Source Code
Navigation

ASP

C++

Visual Basic

Java

Java Script


 

 
 

Additional Resources

Projects

Visual Basic
▪  C++
 

 

Certification Question Papers


Windows 2000 Professional EXAM - 70-210

1. You plan to install Windows 2000 Professional on 60 new computers on your company?s network. After installing Windows 2000 professional on one of the new computers, you log on using the local administrator account and install all company-standard applications. You then create a RIS image of the computer you just configured. How should the RIS image be configured so that the standard applications will be accessible to users when they first log into their computers?

a. Run rbfg.exe before installing the standard applications.
b. Copy the All Users profile to the Default Users profile.
c. Run riprep.exe prior to installing the standard the standard applications.
d. Copy the Administrator account profile to the Default Users profile.

Answer :D

2. You are assigned the task of updating 200 computers from NT Workstation to Windows 2000 Professional. You create an unattend.txt file using Setup Manager and copy it to a floppy disk. This disk is inserted into a test computer, and although User Interaction Level was set to Full Unattended Mode, you are prompted for required parameters. What should be done to ensure that the unattended installation asks for no user input?

a. Add an [unattend] section to unattend.txt and set the OEMP reinstall parameter to yes.
b. Rename unattend.txt on the floppy disk to winnt.sif.
c. Create a \$OEM$\1 folder on the hard disk of the test computer and copy unattend.txt to the folder.
d. Add a [data] section to unattend.txt and set the unattended parameter to yes.

Answer :B

3. You are assigned the task of installing Windows 2000 Professional on 50 PXE-compliant computers and 50 non-PXE-compliant computers. After creating a RIS image, it is loaded to a RIS server. The PXE-compliant computers can connect to the RIS server, and the Non-PXE-compliant computers cannot. What should be done to correct the problem?

a. Run Rbfg.exe to create a non-PXE-compliant startup disk.
b. Run Riprep.exe to create a non-PXE compliant startup disk.
c. Grant the Everyone group NTFS read permission to the RIS image.
d. Grant the Administrators group NTFS read permission to the RIS image.

Answer :A

4. You upgrade a computer with Windows 98 to Windows 2000 Professional using the Windows 2000 Professional CD-ROM. After text mode installation is complete, the computer is restarted. The BIOS virus checker on your computer indicates a master boot record virus. What should you do to continue the installation?

a. Run fdisk /mbr from a startup disk.
b. Backup up all data, format the drive, install Windows 2000 Professional, and restore all data.
c. Disable the BIOS virus checker and restart the computer.
d. Run fixmbr.exe from the Windows 2000 Professional CD-ROM.

Answer :C

5. Your network consists of several Windows 2000 servers and 50 Windows 2000 Professional computers. All Windows 2000 Professional computers were installed using a RIS image on one of the Windows 2000 servers. You must perform a mass upgrade of several applications on the Windows 2000 Professional computers. The applications do not have built-in support for scripted installation.

You want to accomplish the following goals:
? Perform an unattended installation of the upgraded applications on the Windows 2000 Professional computers.
? Existing user environment will be maintained on the Windows 2000 Professional computers.
? The network name of each Windows 2000 Professional computer will be changed to match its asset tag.
? The RIS image and the upgraded applications will be enabled as they are added to the network.


You take the following actions:
? Install the RIS image on a Windows 2000 Professional computer named Computer1.
? Install the upgraded applications on Computer1.
? Change the network name of Computer1 to %DMI_SERIAL_NUM%.
? Run RIPrep.exe on Cmoputer1 to load the RIS image to the RIS server.
? Start all Windows 2000 Professional computers and load the RIS image from the RIS server.

Which result or results are produced? (Choose all that apply)
a. An unattended installation of all applications is performed.
b. Existing user environments are maintained.
c. The network names of all computers are changed to match their asset tags.
d. The RIS image and upgraded applications are enabled as they are added to the network.

Answer : A,B,D

6. You use the English (US) edition of Windows 2000 professional and are writing documentation with text in both English and Spanish on your 16 bit character-based word processing application. You complete the English portion of the documentation and install the Spanish language group using Regional Options in the Control Panel. However, you cannot use Spanish within your word processor. What should you do?

a. Close the word processor and save the document. Select Spanish from the Locale Indicator on the taskbar and restart the word processor.
b. Install the Spanish version of Windows 2000 Professional and reconfigure language settings.
c. Change language preference from English to Spanish within the word processing program.
d. Close the word processor and save the document. Log off and log back on to the computer. Restart the word processing program and select Spanish from the Locale Indicator on the taskbar.

Answer :A

7. Office 2000 has been installed on 3400 Windows 2000 Professional computers by using a Group Policy Object (GPO). You deploy an Office 2000 service release to all Windows 3400 Windows 2000 computers. It is successful on all but 4 computers. What should you do?

a. Restart Windows Installer on the domain controller.
b. Restart Windows Installer on the computers that failed to install the service release.
c. Re-deploy the service release using a .Zap file.
d. Reimage the 4 computers manually.

Answer :B

8. You create a custom bitmap with the logo of your company saved with 16 bit color and 1026 x 768 resolution. You configure a local group named receiving to have a mandatory user profile. Some computers in the receiving department have VGA video adapters, and others have SVGA video adapters. Some users report that this custom bitmap is very pixilated and distorted when logging into certain computers. What should you do to ensure that the bitmap is displayed properly to all users on all computers in the department?

a. Install the appropriate WDM-compliant drivers on the computers with VGA adapters.
b. Configure separate user profiles for each user in the receiving group.
c. Configure a roaming user profile for each user in the receiving group.
d. Change the custom bitmap to a 16 color bitmat using 640 x 480 resolution. Reconfigure the mandatory profile to use this new bitmap.

Answer :D

9. You must deploy an application using Windows Installer to 330 Windows 2000 Professional computers on the network you administer for an organizational unit (OU) named Marketing. A Group Policy Object (GPO) is created for the Marketing OU. After deployment, some users report that the installation is aborted, while others report that after a successful installation the application gives random general protection fault errors. What should you do next?

a. Repackage and re-deploy the application?s .msi file to the Marketing OU.
b. Repackage and re-deploy the application?s mst file to the Marketing OU.
c. Re-deploy the application using the GPO for the Marketing OU.
d. Create a new RIS for all computers, backup all data to network drives, and reimage all computers.

Answer :A

10. You are the local administrator of a Windows 2000 Professional computer (MAIN) shared by multiple computers in a small office. User accounts exist for each user, and current users experience no problems with using the computer. You create two new accounts, Employee5 and Employee6 on MAIN. When logging on to the computer, Employee 5 receives the message: ?Windows cannot copy c:\Documents and Settings\Default User to location C:\Documents and Settings\Employee5.? Employee 6 receives the same error. Which two of the following actions will resolve the problem?

a. Add Employee5 and Employee6 user accounts to the DACL for the Profiles shared folder on the network server.
b. Add Employee5 and Employee6 user accounts to the DACL for the c:\Documents and Settings\Default user folder.
c. Add the Everyone group to the DACL for the c:\Documents and Settings\Default user folder.
d. Add a Group Policy Object (GPO) for the Sales OU that redirects user profiles to a shared folder.
e. Log on as the local administrator and manually create Employee5 and Employee6 folders within the c:\Documents and Settings folder.
f. Select the ?Allow Inheritable Permissions from Parent to Propagate to this Object? option on the c:\Documents and Settings\Default user folder, and reset permissions on all child objects.
g. Move and retain permissions and compressions.

Answer :C,E

11. You have 5 shares on your Windows 2000 computer. A user reports that the share, APPS, is not accessible to her. You don?t know which server APPS is hosted on. What is the quickest means of finding out which server hosts APPS?

a. Windows Explorer.
b. Use Store It within Computer Management.
c. Ping the share name, APPS.
d. Use System Tools in Computer management to display the paths of all shares.

Answer :D

12. A user on your network enables offline files on his portable Windows 2000 computer. When working from home, he says copies of files and folders from the office network are not available on his portable computer. What should you instruct him to do?

a. Enable File and Printer sharing. The files will be immediately accessible.
b. Synchronize all offline files. The files will be immediately accessible.
c. While at the office, create a shortcut to the Offline Files folder. The files will be accessible the next time he logs off the network.
d. While at the office, make all files available offline. The files will be accessible the next he logs off the network.

Answer :D

13. Users on your Windows 2000 network store data on a designated network server. The NTFS partition containing home folders has file encryption (EFS) enabled. After a user named Ronald leaves the company, his manager attempts to delete folders from his network share, but receives an ?Access denied? error. As network administrator, how can you grant the manager access to the files?

a. Grant the manager NTFS Full Control permission to the files.
b. Grant the manager NTFS Take Ownership permission to the files.
c. Log on to the network as a Recovery Agent and decrypt the files for the manager.
d. Log on to the network as a member of the Backup Operators group and decrypt the files for the manager.

Answer :C

14. You administer a network consisting of 14 Windows 2000 Professional computers and 1 Windows 2000 Server. You want all computers to share a single dialup account with a local Internet service provider (ISP). You buy a 56K V.90 modem. How do you enable Internet Connection Sharing? (Choose all that apply)

a. Configure the shared modem to use software handshaking.
b. Configure the dialup connection to enable On-Demand dialing.
c. Configure the dialup connection to enable Internet Connection Sharing.
d. Configure all other computers to have a dialup connection that uses the shared modem.
e. Attach the modem to one of the Windows 2000 Professional computers and create a dialup connection to the ISP.
f. Attach the modem to one of the Windows 2000 Professional computers and share the modem with the network.

Answer :C,E

15. Your routed TCP/IP network has 8 Windows 2000 Servers and 62 Windows 2000 Professional computers. TCP/IP is the only network protocol in use. On 10 new Windows 2000 Professional computers, you want to use NetBIOS names to connect to all shared network resources. You assign an IP address and subnet mask to each new computer. What two additional TCP/IP properties must be assigned properly?

a. Bindings.
b. DNS.
c. Gateway.
d. WINS.
e. DHCP.

Answer :C,D

16. You configure your portable Windows 2000 Professional computer to redirect all files saved to the My Documents folder to your home folder. What two actions should be performed to ensure that all files in the My Documents folder are available when the computer is not on the network?

a. Enable offline files in Windows Explorer.
b. Create a shortcut in My Network Places to access your home folder.
c. Create a shortcut in Windows Explorer to access offline folders from the desktop.
d. Use Synchronization Manager to configure your home folder to be available offline.
e. Use Windows Explorer to configure the properties of your home folder to be available offline.

Answer :A,E

17. You purchase a USB ISDN adapter for your portable Windows 2000 computer. Plug and play fails to detect the new device. You try the same adapter on your desktop Windows 2000 computer and it works fine. What should you do to allow the ISDN adapter to work in your portable computer?

a. Use the Device Manager to enable the USB manager root hub.
b. Contact the hardware manufacturer to obtain an upgrade for the plug and play BIOS on your portable computer.
c. Enable the USB host controller in the Device Manager.
d. Install the ISDN adapter in Safe Mode.

Answer :B

18. After installing a new AGP video card in your Windows 2000 Professional computer, your display defaults to 16 colors, 640 x 480 resolution. You install the manufacturer?s drivers for the card and restart the computer. The monitor is now blank. How do you recover?
a. Start the computer in Debug mode. Restore the original adapter driver settings.
b. Start the computer using the Emergency Repair disk and restore original driver settings.
c. Start the computer in Safe Mode and rename the video adapter in the Device Manager.
d. Start the computer using the Recovery Console and rename the AGP driver.

Answer :B

19. Your Windows 2000 portable computer uses offline files. These files include a large Microsoft Project file and several smaller personal files. The computer connects to the network remotely via dialup at scheduled intervals throughout the day to download email. You don?t want the large Project file to be synchronized, but want your personal files synchronized. What two steps must you take?

a. Enable quick synchronization.
b. Configure synchronization to prompt before synchronize items.
c. Configure synchronization to synchronize the Project file only when locally logged on to the LAN.
d. Configure synchronization of your personal files when connected locally to the LAN and via dialup.

Answer :C,D

20. Your two hard drives, C and D, both have more than 500 MB of free space. When running memory intensive applications, access to your C: drive is noticeably slower. What should you do to maximize disk performance?

a. Configure the initial size of the paging file on drive C to be set by the system and place a maximum size on virtual memory of 64 MB.
b. Configure the initial size of the paging file on drive C to be set by the system and place a maximum size on virtual memory of 128 MB.
c. Move the paging file to drive D. Have the system set initial virtual memory size and maximize virtual memory size to 256 MB.
d. Move the paging file to drive D. Set the initial size of virtual memory to 56 MB and maximize the size of virtual memory to 256 MB.

Answer :C

21. You install an INSA-based SCSI adapter in your portable Windows 2000 computer?s docking station. You start the computer, but the adapter is not detected while Windows 2000 boots. You run the Add/Remove Hardware Wizard, but the adapter is still not detected. What should you do next?

a. Restart the Add/Remove Hardware Wizard and manually add the SCSI adapter driver.
b. Restart the computer in Safe Mode and run Add/Remove Hardware to automatically detect the SCSI adapter driver.
c. Copy the SCSI adapter driver to the \I386 directory and restart the Add/Remove Hardware Wizard to automatically detect the SCSI adapter.
d. Reconfigure Windows 2000 for driver signing. Restart Add/Remove Hardware to automatically detect the SCSI adapter.

Answer :A

22. You are networking 8 Windows 2000 Professional computers. TCP/IP will be the only protocol in use. The first 6 computers have a 10 MBPS BNC/UTP combination adapter card. The 7th and 8th computers have 10/100 MBPS UTP adapter cards. All computers are connected to a 10/100 switch using Cat5 UTP cabling. Only computers 7 and 8 can communicate with each other. What must you do to allow all 8 computers to communicate with each other?

a. Configure the 10/100 switch to only transfer at 100 MBPS.
b. Configure the 10/100 MBPS network adapters to only communicate at 10 MBPS.
c. Change the 10 MBPS network adapter cards to use the BNC transceiver setting.
d. Change the 10 MBPS network adapter cards to use the UTP transceiver setting.

Answer :D

23. You upgrade 6 MPS compliant computers from NT Workstation 4.0 to Windows 2000 Professional. Each computer has two 550 Mhz processors and is used for resource-intensive graphics applications. After the upgrade, users complain that the graphics applications perform noticeably slower. What should you do to correct the problem?

a. Enable the AGP bridge controller in the Device Manager.
b. Install MPS compliant drivers for the second processor in the Device Manager.
c. Install ACPI compliant drivers for the second controller in the Device Manager.
d. Run the Processor Optimization Wizard within System Tools.

Answer :B

24. You are configuring your computer to dual-boot between Windows 2000 and Windows 98. Your computer has 3 6GB hard drives-Disk0, Disk1, and Disk2. You want to install Windows 98 on Disk0 and Windows 2000 Professional on Disk1. You will store Project files on Disk2. These project files must be accessible from either operating system. How should each disk be formatted?

a. Disk0 (NTFS); Disk1 (FAT16); Disk2 (FAT32)
b. Disk0 (FAT32); Disk1 (NTFS); Disk2 (NTFS)
c. Disk0 (FAT32); Disk1 (NTFS); Disk2 (FAT32)
d. Disk0 (NTFS); Disk1 (NTFS); Disk2 (FAT32)

Answer :C

25. Your portable Windows 2000 Professional computer has a built-in 10 MBPS Ethernet adapter. You add a second Ethernet adapter, which is 100 MBPS compatible. Neither works, and the Device Manager indicates a conflict between the two. You want Windows 2000 Professional to use only the 100 MBPS adapter. How?

a. Remove the 100 MBPS adapter from the Device Manager.
b. Remove both adapters from the Device Manager.
c. Install the 100 MBPS adapter in a different PC card slot.
d. Disable the device driver for the 10 MBPS adapter in the Device Manager

Answer :D

 

 ? Copyright 2006  - SourceCode.HimArticles.com  -  All rights reserved SourceCode